woensdag 6 december 2017

SINTERKLAASFEEST!


Hoera, vandaag was het zo ver: 6 december: het grote Sinterklaasfeest! :)


Deze ochtend zaten we allemaal vol spanning te wachten in de zaal toen er plots twee Zwarte Pieten in kamerjas binnenkwamen! Het waren de deugnietpieten! Ze hadden hun wekker niet gezet en hadden zich dus overslapen! Ook waren ze helemaal vergeten dat het vandaag de grote dag was en Sinterklaas dus elk moment kon aankomen. Net op het moment dat ze zich nog snel wilden gaan omkleden, ging de telefoon. Het was Sinterklaas! Hij stond voor een gesloten deur en was op zoek naar zijn Zwarte Pieten!




Juf Benedicte ging vlug de deur opendoen en de Zwarte Pieten probeerden zich nog vlug te verstoppen. Natuurlijk had Sinterklaas hen snel gevonden, want zich verstoppen is precies niet echt één van hun specialiteiten!  :)  Sinterklaas was een klein beetje boos omdat de Pieten nog niet aangekleed waren, ze het feest vergeten waren en ze weer vanalles hadden uitgestoken op onze school. Hij bedacht voor hen een gepaste straf: de hele stoomboot poetsen als ze terug in Spanje waren. Oh jee, die arme deugnietpieten! :)  In sneltempo gingen ze zich omkleden.


Daarna konden we allen genieten van een superleuk Sinterklaastoneel van het 6de leerjaar.

Sinterklaas had een groot probleem: alle Zwarte Pieten raakten gewond of ziek. Hierdoor zouden de pakjes niet op tijd klaar geraken. Een grote ramp dus! Sinterklaas vond het wel een beetje verdacht dat nu net alle Pieten iets voor hadden. Dit gebeurde normaal nooit! Daarom haalde de hoofdpiet er een team van inspecteurs bij om te onderzoeken of er hier toevallig geen kwaad opzet in het spel zat.

Ondertussen gingen Sinterklaas en enkele Zwarte Pieten op zoek naar nieuwe Zwarte Pieten. Sommigen konden goed dansen of goochelen: allemaal geschikte Zwarte Pieten.
Maar toen was rapper John Beton aan de beurt. Deze man rapte allemaal vrij negatieve dingen over Sinterklaas en vertelde ook dat hij het Sinterklaasfeest eigenlijk maar eens stom feest vond...

Toen Sinterklaas dit hoorde, rinkelde er bij hem een belletje... Hij belde even met zijn telefoon en enkele tellen later werd John Beton opgepakt door de inspecteurs. Na een kort verder onderzoek was het zeker: John Beton was de saboteur die ervoor gezorgd had dat alle Pieten gekwetst of ziek waren!

John kreeg een gepaste straf en mocht de Zwarte Pieten helpen met het inpakken van de cadeautjes. Uiteindelijk waren alle pakjes toch nog op tijd klaar om naar de kinderen te brengen. Oef, eind goed al goed! ;)

Iedereen genoot met volle teugen van het toneel. Hartelijk bedankt aan alle leerlingen van het 6de leerjaar en meester Valentijn!

Na het toneel mochten we de Sint en zijn Pieten nog verwelkomen in onze klas.
Daarna even spelen met het nieuwe speelgoed en deze leuke dag was alweer voorbij!

We kijken alvast uit naar volgend jaar! :) ;)


foto's van deze leuke dag: 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.